Print Boekenkerstboom in het Museum van de Speelkaart

Boekenkerstboom in het Museum van de Speelkaart

Bookmark and Share
    Naar overzicht    

Het Nationaal Museum van de Speelkaart heeft dit jaar een bijzondere kerstboom. Striptekenaar Serge Baeken bouwde voor het museum een boekenkerstboom met zijn album 'Het verdriet van Turnhout'. Het album gaat over de Turnhoutse papierstaking van 1910 en is te koop in de museumshop. Speciaal voor de eindejaarsdagen zorgde Serge voor een aantal gesigneerde exemplaren.

Het Verdriet van Turnhout

Het Turnhoutse verhaal speelt zich af in 1910. Op 17 juni van dat jaar brak in de stad een staking uit waarbij vijfhonderd arbeiders uit de papierindustrie meer dan een half jaar lang het werk neerlegden, met alle gevolgen van dien: armoede, verstoorde verhoudingen en solidariteit die op de proef werd gesteld.

De langste stripstrook ter wereld

In zijn strip besteedde Serge Baeken veel ruimte aan gedetailleerde Turnhoutse stadsgezichten. Het verhaal werd bovendien als een langgerekt panorama op één strook getekend. Deze ‘langste stripstrook ter wereld’ (45 meter) prijkt in metaal aan de gevel van het Nationaal Museum van de Speelkaart.

Vooruitblik

Op zondag 24 april 2016 plant Serge Baeken een nieuwe stunt in het Speelkaartenmuseum. De drukpersen en de bewoners van de straten die in de strip vereeuwigd zijn, zullen hierbij een rol spelen. Wordt vervolgd!

Praktisch

Nationaal Museum van de Speelkaart, Druivenstraat 18, Turnhout

www.speelkaartenmuseum.be

Let op: het museum is gesloten van 24 december 2015 tot en met 2 januari 2016

Developed by DigitalMind - Powered by eXopera
Erfgoedcel:Noorderkempen
Paginatitel:
Webadres:/news.php?newsno=1070